Kirjaudu ulos

Petra-jätevertailu

Petra-jätevertailu on ilmainen työkalu pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella toimivien yritysten ja yhteisöjen jätemäärien vertailuun ja seurantaan. Olet vertailemassa jätetietoja Helsingin seudun toimipaikkojen kesken, muut alueet ovat Lahden ja Turun seutu.

Valmiiden mittareiden avulla on helppo seurata jätteiden hyötykäyttöastetta ja kokonaismäärää suhteessa henkilöstömäärään, liikevaihtoon tai tuotannon määrään. Vertailu muihin saman alan toimijoihin auttaa havaitsemaan, syntyykö omassa toiminnassa turhan paljon jätettä.

Petra-jätevertailu laskee myös jätteistä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt. Tuloksia voi käyttää hyväksi esimerkiksi ympäristöraportoinnissa. Yksittäisen toimipaikan tiedot ovat luottamuksellisia. Tiedot tilastoidaan toimialoittain joka toinen vuosi. Vuodesta 2017 tilastoidaan jätteet seuraavista toimialoista: painaminen ja kustantaminen, elintarviketeollisuus, kone-, metalli- elektroniikka ja sähköteollisuus, kemian ja muu teollisuus, julkisen hallinnon toimistot, koulut ja oppilaitokset, sairaalat ja muut terveys- ja sosiaalipalvelut ja -laitokset, sekä urheilu, virkistys ja kulttuuri. Vuodesta 2018 tiloistoidaan kaupat, tukut ja korjaamot, sekä hotellit, ravintolat, ateriapalvelut, kuljetus, varastointi ja tietoliikenne.


HSY tarjoaa pääkaupunkiseudun pk-yrityksille soveltuvaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää. Tutustu Ekokompassiin osoitteessa www.ekokompassi.fi.